Oplossingsgerichte communicatie

Op zoek naar Communicatie Rotterdam?
Ik regel mooie en sprekende
designs, teksten en communicatieoplossingen


Tekst en beeld en de combinatie daarvan. Grafische uitingen zoals infographics, iconen of illustraties.
Wil je een tekst laten redigeren? Dat kan! Heb je helemaal geen clue van taal maar wil je toch een creatief stuk tekst voor in je brochure of op je website? Laat het me weten, want ik ben dé creatieve copywriter bij uitstek om jou op weg te helpen met een mooie bedrijfsnaam of een geweldige slogan.

Heb je een regelneef nodig die de boel kan ordenen, regelen of plannen, ook daar draai ik mijn hand niet voor om.Kom je een bakkie drinken?

Dan maken we kennis, spreek jij je verwachtingen van een communicatieadviseur rotterdam uit en kunnen we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen.TOT SNEL

Mijn expertises: communicatie rotterdam

Jouw idee staat centraal in mijn ontwerpen. Ik steek het in een mooi sprekend jasje óf ik zorg er als creatieve copywriter en tekstschrijver rotterdam voor dat jouw boodschap goed overkomt op jouw gekozen doelgroep.

Op zoek naar een communicatieadviseur rotterdam? Ik houd van oplossingsgerichte communicatie, werk snel en geordend en kan jou helpen ook orde op zaken te stellen in jouw marketing of communicatie beleid.

Creatieve en pakkende teksten: tekstschrijver rotterdam

Loes schudt vindingrijke teksten zo uit haar mouw, maar wil je meer controle?
Redigeren van bestaande teksten is ook mogelijk! Niets is onmogelijk voor deze creatieve copywriter

Design en drukwerkhandling

Grafisch ontwerp voor analoge of digitale doeleinden: creatieve copywriter
van logo tot poster, van illustratie tot aan schilderijen

Oplossingsgerichte communicatie

Als communicatieadviseur rotterdam ben ik een echte regelneef die nergens voor terugdeinst op communicatie- en marketinggebied; creatief, met een oplossingsgerichte en praktische stijl voor jouw communicatie rotterdam

BergJeMaar_Portfolio_Hospicedeliefde2


Communicatieadviseur Rotterdam

Ben je een starter, sta je op het punt om zelf te gaan ondernemen, of wil je de communicatiestijl van jouw bestaande bedrijf opfrissen of over een andere boeg gooien? Dan ben je bij deze communicatieadviseur rotterdam en creatieve copywriter aan het juiste adres. Starters kan ik helpen bij het bepalen van hun communicatiestrategie en doelgroep. Hoe spreek je je doelgroep aan, hoe omschrijf je jouw boodschap, product of dienst? En welke kanalen gebruik je om jouw doelgroep te bereiken. Kies bewust jouw kanalen om ze zelf bij te kunnen houden, of besteed de social media content bijvoorbeeld uit aan mij als tekstschrijver rotterdam. Wat je ook doet, zorg voor een duidelijke en gerichte manier van communicatie, zodat je niet met hagel schiet, op platforms waar jouw doelgroep helemaal niet (meer) aanwezig is.
Ook voor het bijstellen van bestaande teksten kan ik als creatieve copywriter voor verfrissing zorgen. Daarnaast zie ik ook de loze spaties én die ene spelfout die iedereen over het hoofd heeft gezien.
Kortom; ik ben een allround communicatieadviseur rotterdam, met mijn expertises in de hoek van graphic design, visuals en interessante en pakkende teksten.

Oplossingsgerichte communicatie rotterdam nodig? Klik hier!


Tekstschrijver Rotterdam

Hoe spreek je jouw klant of gast aan? Is het ‘je’ of ‘ u’ en ga je mee met alle trends op taalgebied of kies je je eigen stijl en houd je daar het liefst aan vast? Wat je doelgroep ook is, wat je ook uit wilt stralen. Ik kan jou helpen als creatieve copywriter om jouw teksten consistent te maken en te laten passen bij het doel wat jij voor ogen hebt. Dit kan heel serieus, maar ook met een creatieve of humoristische invalshoek.

Een mooi voorbeeld van mijn werk als tekstschrijver rotterdam, zijn de sociale media posts voor Hospice de Liefde. Deze teksten stralen uit hoe het eraan toe gaat in de hospice: op praktisch vlak, maar ook juist op gevoelsgebied. Het is niet niks; afscheid nemen van het leven. Dit is een onderwerp dat serieus aangepakt moet worden, maar een beetje openheid en een frisheid in tekst en beeld is dan wel een welkome afwisseling. Het scheidingsvlak is dun; wat kan wel, wat liever niet? Dit maakt het ontwikkelen van deze teksten een creatieve uitdaging voor een creatieve copywriter en communicatieadviseur rotterdam.

Tekstschrijver rotterdam nodig?

BergJeMaar_Portfolio_groenefeeks_03

BergJeMaar_Portfolio_groenefeeks_04

Creatieve copywriter

Naast het schrijven van teksten voor de doelgroep, verzorg ik ook namen voor logo’s, wanneer een klant dit zelf moeilijk vindt en dus nog geen bedrijfsnaam gekocht heeft. Een pakkende pay-off voor onder dit logo zegt wat het bedrijf doet, maar dit kan vaak op een mooiere of leukere manier dan ‘sec’ vertellen wat je diensten zijn. Het knutselen met taal zit deze creatieve copywriter in het bloed en ik help je er graag mee.

Een voorbeeld van creatief spelen met taal is mijn klant De Onrust Stokers. Deze stokers begonnen de eerste distilleerderij van Zuid en kwamen zelf al met een prachtige naam. Dat had ik zelf niet beter kunnen doen en als tekstschrijver Rotterdam kneep ik dus ook enthousiast in mijn handjes. De pay-off behoefde nog wel wat bijschaven, iets wat ik graag voor mijn rekening heb genomen.
Deze Onrust Stokers bedenken om de haverklap nieuwe mooie drankjes, met gave namen en prachtige ‘origin stories’. Naast tekstschrijver rotterdam op creatief gebied, let ik dan ook op de spelling en zinsbouw. Het redigeren van teksten om een pakkendere of kortere tekst te maken is ook een van mijn taken.

Naast ontwerper en creatieve copywriter sta ik ook voor De Onrust Stokers klaar als communicatieadviseur Rotterdam; hoe breng je een nieuw product op de markt, hoe zorg je ervoor dat klanten gaan doneren voor een nieuwe stookketel, welke teksten gebruik je daarbij? Graag sta ik ook als tekstschrijver rotterdam voor deze heren klaar.

Hoe kan ik jou helpen?

Oplossingsgerichte communicatie

Al bijna twintig jaar bekleed ik banen die een oplossingsgerichte communicatie verlangen voor een hogere kans van slagen. Ooit begonnen als receptionist, daarna communicatiemedewerker, grafisch vormgever en account manager. En nu zelf ondernemer en webshopeigenaar. Al deze banen hebben gemeen dat ze een efficiënte en doelgerichte communicatie vereisen om doelen en doelgroepen te bereiken.
Soms heel letterlijk: wat zijn de wensen van deze klant, wat heeft hij nodig? Kan zij dit ook op een andere manier oplossen als het product of de gevraagde oplossing niet voor handen is? Luisteren naar en meedenken met klanten, samenwerkingspartners en collega’s. Soms moet het idee even ‘in de week’ gelegd worden, maar hier is niet altijd en overal tijd voor. De klant wil nú een oplossing.

Snel schakelen heb ik geleerd als jong guppie bij het Dordrechts Museum. Je leidinggevende is ziek en jij moet het project in je eentje op poten zetten. Met de strenge ogen van die ene conservator in je nek. Proactief te werk gaan en zorgen dat je zoveel mogelijk mensen nét dat even stapje voor bent, om ze te kunnen ontlasten of te helpen. Ook tijdens mijn jaren als account manager en trafic manager bij The Dare Company heb ik veel opgestoken over doelmatige en oplossingsgerichte communicatie. Ontzorg de klant zoveel mogelijk, werk snel, effectief en efficiënt en bedenk wat de volgende vraag zou kunnen zijn. Dit regelen en ordenen zit in mijn aard, waardoor ik mij als een vis het water voel als communicatieadviseur rotterdam.

Ik help jou bij oplossingsgerichte communicatie

Communicatie Rotterdam

Oorsponkelijk uit Zwijndrecht, daarna naar Dordrecht en uiteindelijk verhuisd naar Rotterdam. Ik voel mij thuis in Rotterdam en houdt van de mentaliteit, het opstropen van de mouwen en de droge humor van de inwoners van deze geweldige stad. Veel klanten die op zoek zijn naar communicatie rotterdam, zijn op zoek naar deze ‘niet lullen maar poetsen’ houding en geven dat ook aan bij een eerste gesprek. Eigenlijk komt deze Rotterdamse manier van doen ook weer neer op oplossingsgerichte communicatie.

Het vergt inlevingsvermogen en kennis van de markt in hoeverre je als echter ‘Rotterdammert’ te keer kunt gaan in je teksten en je beelden. Maar is het passend, dan is het een mooie authentieke manier van het neerzetten van de communicatie van een Rotterdams bedrijf. Vaak is het ook wel een match, omdat ik zelf een grote liefde heb voor de stad en de mensen die hier vandaan komen. Daarnaast kun je als tekstschrijver rotterdam ook je hart ophalen als het gaat om echte Rotterdamse kwinkslagen in teksten en namen.

Naast voor klanten is het fijn om mijn Rotterdam liefde in mijn eigen creatieve producten naar voren te laten komen. Canvassen, plaids, kaarten en monddoekjes. Ik grijp verschillende media aan om mijn illustratieve beelden van de Maasstad te kunnen tonen en te verkopen in mijn webshop.

Help mij met oplossingsgerichte communicatie rotterdam!

Het verzorgen van drukwerk

Ik sta je bij in het volledige communicatie rotterdam proces, van logo tot aan website, van social media tot aan een visitekaartje, met oplossingsgerichte communicatie. Dankzij mijn ruim 10 jaar in de reclamebureaubranche en mijn functie als traffic manager ben ik de aangewezen persoon om de handling van jouw drukwerk uit handen te nemen.

Twijfel je aan een afwerking voor een visitekaartje, wil je weten hoe jouw drukwerk goed opvalt tussen de flyers of abri’s van jouw concurrenten? Ik weet alle ins and outs als het gaat over bedrukkingen, belettering en het bedrukken van giveaways. Wil je iets anders dan een pen, om weg te geven aan jouw klanten? Ik weet wat er speelt én wie er spelers zijn in de relatiegeschenkenbranche. Zo kan ik de handling volledig voor je uit handen nemen, of jou koppelen aan iemand in mijn netwerk.

Online marketing

Als communicatieadviseur rotterdam is online marketing mij uiteraard niet vreemd. Mijn hart ligt bij social media, omdat ik daar visuele en tekstuele zaken met elkaar kan combineren tot een mooi en pakkend resultaat. Op een voor de klant passende manier probeer ik als creatieve copywriter de juiste toon te vinden om zoveel mogelijk mensen uit hun doelgroep aan te spreken. Mijn voorkeur is om dit op een authentieke manier te doen, om de organische vindbaarheid van een website of social media feed vindbaar te maken. Ook op het gebied van SEO (search engine optimalisation) kan ik jou helpen als tekstschrijver rotterdam, om een goede basis aan te leggen voor de teksten op jouw website. Waar moet je op letten bij het schrijven van een tekst, wat is het belang van het bijhouden van een blog.

Welke social kanalen wil je je op laten zien, welke zijn niet of juist relevant en waar bevindt jouw doelgroep zich. Maak niet klakkeloos voor elk platform een profiel aan als je niet denkt dat jouw klanten daar ook op zitten. Waarom gebruik je hashtags en welke dan? Ik kan je de basis uitleggen en helpen jouw website of social media kanaal op te vullen, bijvoorbeeld met templates die je zelf kunt invullen.

Zie je door al die bomen het bos niet meer? Dan kan ik je ook voor een groot deel ontzorgen door de door jou aangeleverde informatie over je bedrijf om te vormen naar teksten die bij de juiste kanalen passen, plus het bijvoegen van de juiste visuals en plannen van de gemaakte berichten. Zo kun jij je richten op het binnenhalen van klanten, of op andere kanten van jouw core business.
Laat de communicatie rotterdam maar aan mij over.

Maak gebruik van mijn online marketing netwerk

Wil je kosten wat het kost een nummer een positie veroveren in Google, wil je adverteren in zoekmachines of social media advertenties laten plaatsen en heb je daar een (maandelijk) budget voor? Dan ken ik inmiddels een hoop mensen die dit als de beste voor jou kunnen doen. In mijn netwerk bevinden zich mensen die social media en search engine optimalisation en advertising in hun takenpakket hebben. Dus wil je meer dan alleen de basis die ik jou als allrounder kan bieden? Vraag het gerust, want ik koppel jou dan graag aan een online marketeer (of een bureau) die jou daarmee verder kan helpen. Wat hey, ik ben een veelzijdige communicatieadviseur rotterdam, maar ik kan niet overal de allerbeste in zijn. Gelukkig ken ik ze wel, die allerbesten!