Bergjemaar_Portfolio_DeRotterdamTours_01-1280x800.jpg

De Rotterdam Tours maakten zelf een logo, met een aantal iconen uit de stad Rotterdam, waar zij hun rondleidingen organiseren. Dit logo moest bedrukt worden op sweaters en shirts. Daar kon ik assisteren in het maken van een logo dat goed werkbaar is voor drukwerk, zoals textielbelettering.


Bergjemaar_Portfolio_Zadkine_03
Bergjemaar_Portfolio_Zadkine_02
Bergjemaar_Portfolio_Zadkine_01
Bergjemaar_Portfolio_Zadkine_04a

De huisstijl van Zadkine is ontworpen door Teldesign en staat als een huis. Sinds 2022 assisteer ik Zadkine in verschillende DTP klussen, binnen de bestaande huisstijl. Dit varieert van het ontwerpen van interne formulieren tot het designen van marketinguitingen zoals ansichtkaarten, uitnodigingen, signing en posters.


Bergjemaar_Portfolio_verhuiskaart6-1280x800.jpg

Ansichtkaarten met iets extra’s: regelmatig word ik gevraagd voor het maken van een gepersonaliseerde verhuiskaart. Ik denk graag mee in beeld en in tekst. Bijvoorbeeld door het toevoegen van elementen van de nieuwe of oude woonplaats, door een gedicht of een quote of door andere afbeeldingen die bij de persoon of familie passen.


Bergjemaar_Portfolio_KCRpubllicatie4-1280x800.jpg

Op 23 maart 2023 werd tijdens KunstPakt nodig uit, deze publicatie uitgereikt. Een terugblik op de Debatmeester-bijeenkomsten, op de Manifestatie Gelijke kansen door cultuuronderwijs én een vooruitblik op hoe de verschillende partijen onderwijs-, beleid- en cultuursector samen de handen ineen kunnen slaan om kansengelijkheid onder kinderen en jongeren te vergroten. In het ontwerp van deze publicatie goot ik de huisstijlen van KCR, KunstPakt samen in een mix van strakke visuals en speelse illustraties. Een fijne samenwerking en trots erg op het eindresultaat!


Bergjemaar_Portfolio_JosinesCare1-1280x800.jpg

Natuurlijke tinten, beweging, verbinding, warmte en rust. Zomaar een aantal woorden aan input die ik kreeg van Josine om haar logo mee te gaan ontwikkelen. Josine’s Care richt zich op ondersteuning van cliënt, naasten en zorgmedewerkers in situaties van zorg en verlies. Het natuurlijke verloop van het leven wordt gesymboliseerd door de herfstbladeren, waarvan één blad langzaam naar herfsttinten overgaat.


Bergjemaar_Portfolio_Dichtbundel_vanuithethart-1280x800.jpg

Voor Hospice de Liefde maakte ik het ontwerp en de illustraties voor dichtbundel ‘Vanuit het hart’. De gedichten zijn geschreven door kookvrijwilliger Jaco Groeneweg. Het directe contact tussen Jaco en de gasten van het hospice, maar ook zijn liefde voor de stad Rotterdam, zijn regelmatig de aanleiding voor gedichten die de lezer intens kunnen raken.

De opbrengst van de door Hospice de Liefde in eigen beheer uitgegeven dichtbundel ‘Vanuit het hart’ komt ten goede aan het mooie werk van Hospice de Liefde. Je koopt hem via hun website.


Bergjemaar_portfolio_Propola_01-1280x800.jpg

Propola is dé slijter van Katendrecht. Wijn, bier en distillaten, you name it. Naast de gangbare merken heeft Propola veel speciale dranken zoals de distillaten van De Onrust Stokers. Elke borrel heeft daarnaast zijn eigen (sterke) verhaal. Altijd gezellig om er even een flesje te gaan halen! BergJeMaar! maakte de huisstijl en verpakkingslijn en deed een kleine restyling voor het logo.
Het patroon op de verpakkingsmaterialen geeft een knipoog naar Katendrecht: drank, tattoos en zeemanstaferelen. Deze stijl is verder doorgevoerd in flyer- en postermateriaal voor de jaarlijkse Bubbels&Bollen actie voor oudjaarsavond.